Екипажът Жеков/Шопов спечели първия кръг на Hyundai Racing Trophy

Екипажът Жеков/Шопов спечели първия кръг на Hyundai Racing Trophy
17 Apr 2016

Екипажът Васил Жеков/Бойко Шопов спечели първия кръг от втория сезон на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy.

Състезанието се проведе на 15-16 април в Сибиу, Румъния, а в битката за първото място се включиха общо пет екипажа.

В крайното класиране, екипажът Жеков/Шопов финишира с общо време 01:00:53.8            . Григоров/Сивов - 01:01:23.8, Геров/Йорданов - 01:01:59.2. Четвърти завърши екипажът Ангелов/Илиев - 01:04:23.0, а пети остана Симеонов/Механджийски с общо време     01:09:37.2.

„Това беше едно изключително рали. Много трудно - на голямо ниво, с голяма конкуренция. Такива отсечки в България няма. Имаше много спускания, пътищата бяха тесни. Радвам се, че победих в тези трудни условия. Доволен съм от колата, държа се страхотно на пътя. Не съм свикнал все още на новите спецификации на спирачките, тъй като за пръв път карам с такива твърди спирачки. Другите пилоти даваха много газ на отсечките и ги поздравявам, беше истинска битка. Аз съм известен с това, че на всяко рали съм с различен навигатор и затова имах малко притеснения преди старта дали Бойко ще се справи. Това е рали, никога не се знае кой ще стане пръв и кой втори, защото всичко се случва. За рали „България“ ще сме още по-подготвени. Ще карам и ще дам най-доброто от себе си както досега. От рали „Сибиу“ имам две любими отсечки. Това са 7 и 8, защото са по-дълги, по-сложни и са на спускане.“, коментира победителят Васил Жеков.

По време на състезанието вървеше ожесточена битка между екипажите Жеков/Шопов и Григоров/Сивов. До шестия състезателен етап Жеков/Шопов водеше във временното класиране, където Григоров/Сивов стопи разликата и излезе начело. В седми и осми етап Жеков/Шопов се върна на предна позиция, натрупа преднина и зае първото място на подиума. По време на етапите екипажът Геров/Йорданов държеше стабилна трета позиция до края на състезанието. Останалите два екипажа Ангелов/Илиев и Симеонов/Механджийски завършваха съответно на четвърто и пето място.

В първия кръг от втория сезон на Hyundai Racing Trophy петте екипажа се състезаваха с подобрения Hyundai i20 Coupe R1 за сезон 2016.

Видео от специалния етап и официалното награждаване може да гледате по-долу.        

Лукс от Китай!