Ники Иванов и Ники Николов за съветските автомобили. Едно страхотно авторско GIF-че, родно производство, дело на талантлив тандем

Ники Иванов и Ники Николов за съветските автомобили. Едно страхотно авторско GIF-че, родно производство, дело на талантлив тандем
20 Apr 2016

Култовият Trabant 601, ЗИЛ - син разбира се, цистерна -, Skoda 120L, УАЗ, ЗАЗ, Multicar, возила с които толкова сме свикнали и които са станали символ на соца. А, и един мотоциклет, разбира се Simson. Какво става обаче, когато ги комбинираме със „западната“ тунинг култура и добавим съответния саундтрак?

Това са се запитали Ники Иванов и Ники Николов, който се занимават професионално с дизайн, анимация и въобще арт работи, които очевидно адски много харесват и което личи от самите продукти, защото са неща правени с любов и вещина. И са мнооoго добри.

Соц возилата е и най-новият проект на Ники и Ники, в който Иванов е аниматор, а похвала за илюстрациите заслужава неговият приятел, адаш и сътворец Никола Николов.

Нещата на Николов са изключително разнообразни и вероятно са предмет на отделна публикация, но засега може да им метнете едно око тук.

Обърнете специално внимание и на проекта, разглеждащ историята на Citroen, който е изцяло дело на Иванов. Супер оригинални графики, с който той спечели злато за дизайн на един от най-големите форуми за дизайн в света. Него може да видите тук.

Гледайте видеото сглобено от GIF-чета и задължително метнете едно око на Facebook страницата на Ники, както и на останалата част от неговото портфолио.
 

Soviet Cars Gifs from Nikolay Ivanov on Vimeo.

Първородната Godzilla!