Porsche Carrera GT е прекалено добро за Тайгър Уудс. Про голфърът завъртял колата на първия ден. И я върнал

Porsche Carrera GT е прекалено добро за Тайгър Уудс. Про голфърът завъртял колата на първия ден. И я върнал
22 Apr 2016

Което не е никак срамно, а даже похвално. Защото Porsche Carrera GT далеч не е лесна кола за каране и изисква сериозна доза умения. Тя по-скоро пистова машина, пригодена за пътя, нещо което всъщност е точно така. Porsche стартират проекта, като състезателен прототип за Льо Ман, но впоследствие решават да се откажат от пистата и да завършат колата, като шосейна. Първообразът на 5,7-литровия V10 апример датира още от 1992, когато Porsche тайно го създава за F1 отбора Footwork. Така, че Carrera GT не е за всеки.

Нещо, което световно известният голфър Тайгър Уудс разбира, когато изпуска колата и я завърта в близост до дома си. За щастие Тайгър се отървава само с уплаха, осъзнавайки че този автомобил е доста сериозен, както и че не е за него, след което го връща в Porsche. Което е разумен ход, за който Тайгър заслужава похвала.

Колата стана особено известна и след смъртта на Пол Уокър, дори негови роднини съдиха Porsche по този повод, но напразно. Репутацията на Carrera GT стана доста черна оттогава, но това като че ли не е справедливо спрямо този култов автомобил, защото в крайна сметка човек може да се убие и с полски Fiat и именно човекът е основен фактор в повечето инциденти.

По този повод си припомнихме представянето на Carrera GT в TopGear, което доста ясно илюстрира същността на колата. Джеръми остана изумен, видеото е страхотно, а саундтракът на The Prodigy – Smack my bitch up се вързва прекрасно. Липсват и те. Приятен спомен, приятели!

Колаж: jalopnik.com

Първото Revuelto в България!