Новият УАЗ: 3170 ще бъде модерен кросоувър

Новият УАЗ: 3170 ще бъде модерен кросоувър
30 Apr 2016

Уляновският автомобилен завод работи върху изцяло нов модел в гамата си - УАЗ 3170. Руският всъдеход трябва да бъде готов до 2020 година, като ще бъде радикално различен от настоящата гама всъдеходи и пикапи на марката. Според руския автомобилен портал "Колёса.ру", работата по проекта кипи с пълна сила и машината ще влезе в производство при предварително зададените срокове.

Интересното е, че УАЗ 3170 няма да бъде корав оф-роудър с рама и няма да се конкурира с настоящия "Патриот", който пък ще се произвежда успоредно с бъдещия модел поне за известно време. Новата машина ще бъде с монокок конструкция и ще бъде модерен кросоувър, който, според говорител на Уляновския завод, ще може да се конкурира с модерни SUV модели като Volkswagen Tiguan, Ford Kuga и т.н. Моделът няма да им отстъпва по дизайн, а по някои технически характеристики дори превъзхожда западните си конкуренти.

Що се отнася до дизайна, от представените рендери става ясно, че дизайнът на УАЗ 3170 ще е доста по-съвременен и определено по-агресивен от този на Patriot, но няма да е с радикално различна визия. Фактът, че ще е по-скоро "паркетник", отколкото оф-роудър, ни кара да си мислим, че ще се предлага и с богато базово оборудване, за разлика от спартанския "Патриот". На разположение ще са и редица системи за сигурност и асистенция, като разпознаване на пътните знаци, предупреждение за напускане на пътната лента и т.н.

Източник: auto.offnews.bg

 

Лукс от Китай!