Бус за края на света. Arctic Trucks Mercedes Sprinter

Бус за края на света. Arctic Trucks Mercedes Sprinter
01 May 2016

Исландската компания Arctic Trucks се занимава с модифициране на возила вече над 25 години. Първоначално, подготвяйки специални оф-роуд машини в Исландия, днес фирмата оперира в 6 държави на няколко континента. Най-известните продукти на компанията са може би пикапите Toyota Hilux с две или три оси и гигантски гуми, с които експедиции са покорявали и Северния, и Южния полюс.

Един от шпоследните проекти на компанията е този чудовищен Mercedes Sprinter от последното поколение на немската мнашина. Такъв гигабус със сигурност не сте виждали! Модифицираната машина е с масивни 46-инчови гуми и още куп подобрения, които да направят вана свръхпроходим в сурови условия.

За Arctic Trucks Sprinter са изпозлвани усилени диференциали DynaTrac. Предният мост е Dana 60, а задният - Dana 80, като и двата са с блокажи ARB. Кормилната система е специална разработка на ZF, а рамата е вдигната със специален лифт кит.

Гигантският клирънс на модифицирания Sprinter се обезпечава както от повишеното окачване, така и от чудовищните 46-инчови оф-роуд гуми. Задвижването, разбира се, е на четирите колела, с понижаващи предавки.

Трябва да споделим, че от Arctic Trucks са модифицирали успешно и предишните генерации на Mercedes Sprinter. Резултатът горе-долу винаги е бил сходен с този, който виждаме - масивна оф-роуд машина, способна да превози хора или товар и на най-трудните за достигане места.

Източник: auto.offnews.bg

 

 

Най-добрият в класа си?