Франки Запата: откачен човек или гений? Изобретателят на флайбординга яхна летяща чиния и постави рекорд на „Гинес“. Видео

Франки Запата: откачен човек или гений? Изобретателят на флайбординга яхна летяща чиния и постави рекорд на „Гинес“. Видео
03 May 2016

Вероятно знаете какво е флайбординг, но ако не, то това са онези „обувки“, който се свързват с маркуч към задвижващата система на воден джет, и ви изстрелват в небето за ефектна гимнастика. Именно французинът Франки Запата е изобретател на това чудо (2011), а съвсем наскоро Франки постави рекорд на „Гинес“ с друго свое изобретение, което може да промени начина на придвижване на всички нас. Или поне на някой от нас.

Става въпрос за своеобразен ховърборд – общо понятие за всякакъв вид летящи дъски или малки платформи -, който не се задвижва от реактивна водна струя, а по-скоро с конвенционална реактивна тяга, въпреки че Франки не издава подробности около летящата платформа.

Рекордът обаче е факт. Смелият човек летя в продължение на 3,55 мин, с максимална скорост от 55 км/ч, а навъртяния въздушен километраж бе 2252 метра. Това обаче е само началото, като Франки твърди, че изобретението му е способно да развие 150 км/ч и да лети близо 10 минути. И според завършека на видеото, трябва да очакваме „първата мисия“. Любопитно.

Първородната Godzilla!