Колко бърз е всъщност Kawasaki Ninja H2R? Ами, ужасяващо. Хилиер го кара с 331 км/ч, градско. Видео

Колко бърз е всъщност Kawasaki Ninja H2R? Ами, ужасяващо. Хилиер го кара с 331 км/ч, градско. Видео
04 May 2016

Джеймс Хилиер e име, което - ако не знаете - трябва да запомните особено ако се интересувате от мотоциклетизъм. Британецът направи феноменално каране в завършилото преди броени дни Senior TT, класирайки се на второ място, зад легендата Джон Макгинес.

Видеото обаче не показва състезателното каране на Джеймс, а „разходката“, която атлетът направи, за да си уплътни времето между сесиите с Макгинес и компания. Трябва си и разпускане, няма как.

Моторетката е ужасяващо бързата Kawasaki Ninja H2R, която серийно разполага с, дръжте се, 310 к.с., а мястото - разбира се, култовото трасе на о-в Ман. Ако сте по-внимателни, може да видите показанията на километража, който на правата „Сълби“ показва цифрата 206. Която, превърната в километри в час, се равнява на 331,52. Но, НО, ако се загледате още по-внимателно, ще видите цифрата 21...нещо си, скрито от кормилото. Или скорост от близо 340 км/ч...

И накрая, имайте предвид, че пробегът е заснет на затворен пътен участък и в никакъв случай не трябва да ви амбицира да тествате куража си по какъвто и да било сходен начин. Знаете, че мотоциклетистите, каращи в TT, са изключително опитни и дори те не са застраховани от най-лошото. През 2015 година си отиде французинът Франк Петрикола, а Джейми Хамилтън бе в критично състояние, след като катастрофира с 270 км/ч.

Текст: Иван Монев, източник: topgear.bg

 

Много практичен и интересен!