Падна главата на Квят, Верстапен го замества

Падна главата на Квят, Верстапен го замества
06 May 2016

Нажежената атмосфера около руския пилот на Red Bull Данийл Квят очаквано изби в крайност и състезателят изгуби мястото си в първия тим на концерна. Още в следващата надпревара в Барселона зад волана на болида на Квят ще седне правещия фурор от появата си преди година холандец Макс Верстапен, който получава повишение от тима на Toro Rosso.

Чашата на търпението на Кристиян Хорнер и останалите орговорни фактори в Red Bull е преляла по време на състезанието в Сочи през миналия уикенд. Още на старта руснакът удари отзад Себастиян Фетел и в последвалата верижна реакция пострадаха както неговият съотборник Даниел Рикардо, така и пилота на дъщерния Toro Rosso Карлос Сайнц. Секунди след това Квят торпилира за втори път Фетел, слагайки край на състезанието на германеца.

След финала Данийл поднесе извиненията си към Фетел, признавайки, че грешката е изцяло негова. Само дни преди това двамата се замесиха в подобен инцидент на старта в Шанхай, когато контакт между двамата нямаше, но пък "притесненият" от удар Фетел се заби в съотборника си във Ferrari Кими Райконен.

Очевидно босовете в Red Bull считат, че напрежението идва в повече за Квят в момента и затова са взели решението да разменят него с Верстапен. За момента руснакът остава в рамките на отбора, но ще трябва да охлади главата си в по-малкия тим Toro Rosso и да чака втори шанс за първия отбор, ако въобще му бъде даден такъв.

"Имаме късметът и четиримата ни пилоти в двата отбора да са с дългосрочни договори с Red Bull, което ни дава възможността да правим рокади по всяко време. Надявам се, че Дани ще се успокои и ще започне да дава отново добри резултати, което ще ни направи много щастливи", коментира Кристиян Хорнер.

Оптимизмът за този ход на Хорнер обаче не се споделя от някои от пилотите. Един от хората с тежка дума сред състезателите - Дженсън Бътън, реагира остро чрез профила си в Туитър.

"Сериозно? Едно лошо състезание и разкарвате Квят, не помните ли подиума му от предишния старт? Къса памет...", коментира Бътън.

Източник: auto.offnews.bg

Първородната Godzilla!