Изкуството да взривиш класически автомобил. И да го заснемеш. Изумителният труд на един швейцарски фотограф

Изкуството да взривиш класически автомобил. И да го заснемеш. Изумителният труд на един швейцарски фотограф
06 May 2016

Преди три години швейцарският фотограф Фабиан Йофнер представи своята изложба “Дезинтеграция” (“Разпадане” на нашенски). Тя показваше Ferrari 330 P4, снимано така, че да изглежда като експлодиращо.

Разбира се, Фабиан не е взривил нито едно Ferrari, защото харесва колите. Всъщност той е фотограф и снима умалени модели и техните прецизни детайли, които монтира един върху друг, за да се получи фантастичният ефект. Днес той е готов с втора част на своята изложба. Вниманието към детайла е изумително

Всичко започва с много прецизна схема на лист хартия. На нея Фабиан преценява коя част къде трябва да бъде поставена. След това идва разглобяването на супер прецизните модели - всеки от които е изграден от около 1000 части. “Това отнема цял ден, но е хлапашко занимание”, обяснява Йофнер.

След като разглобява детайлите, Фабиан поставя всеки от тях според схемата си, като използва тънки пинсети и игли. След това снима частите, всяка една поотделно, разбира се. Получават се над 2000 фотографии, които се обединяват, за да се получи всяка от петте в нашата галерия.

“Най-трудното е настройването на камерата, обективите и осветлението, защото разочарованието наистина е голямо, ако не се получи красив кадър”.

Всяко изображение отнема около два месеца, а създава усещането, че е направено за миг. Готовите произведения на изкуството са изложени в галерия в Дубай, като всяко от тях се предлага в два размера: 140х70 см (ограничен до осем броя) и 230х115 см (ограничен до три броя).

“Това, което виждате на фотографиите е момент, който никога не е съществувал в реалността”... Изумително готино! А коя е следващата кола, която бихте искали Фабиан да взриви?!

Източник: topgear.bg

Първородната Godzilla!