Zero SR от White Collar Bike. Беше време да се случи. Електрически къстъм байк, потопен в карбон

Zero SR от White Collar Bike. Беше време да се случи. Електрически къстъм байк, потопен в карбон
10 May 2016

Байкът наистина изглежда, като след баня от разтопен карбон, нещо което физически няма как да стане. White Collar Bike обаче са преобразили до неузнаваемост електрическия мотоциклет на калифорнийската компания, като са го направили дооста по-готин (последната снимка е на оригиналния мотор).

„На практика изхвърлих всичко освен рамката и задвижването, след което направих всичко от карбон,“ казва Рам Рам Януар от „белите яки“. Дори джантите са дело на ателието, изработени от алуминиева сплав 7075-Т7.

Предното окачване е свалено от Yamaha R1, както и спирачната система, докато тройниците са изработени специално, за да паснат коловете на рамата на Zero SR. И понеже моторът няма съединител, защото няма и скоростна кутия, оригиналът няма и ляво лостче на кормилото. Рам поставя там такова за задната спирачка, като маха десния педал. Така спирането става като при велосипедите, само дето там спирачките са разменени и левият лост задейства предната.

Друга интересна модификация при създаването на WCB Zero SR е… озвучаването. Оригиналният мотор е ужасно тих, което е опасно, затова Рам инасталира 19-сантиметров говорител в „резервоара“. Той се задейства с бутон – два режима, „тих“ и „звучен“ -, като при втория колоната разпространява естествените звучи на ел. мотора, уловени с микрофон и усилени. Любопитно.

Що се отнася до заводските характеристики на байка, ел. сърцето му генерира 67 к.с. и 144 Нм, достатъчни за ускорение от 0-100 км/ч от 3,3 секунди. Максималната скорост не е висока, 164 км/ч, а автономността му е около 170 км.

 

Лукс от Китай!