Мотокрос: Петър Петров 11-ти и в Италия. Въпреки контузията на палеца, Петър все пак реши да застане на старта

Мотокрос: Петър Петров 11-ти и в Италия. Въпреки контузията на палеца, Петър все пак реши да застане на старта
17 May 2016

Тримата български състезатели Петър Петров (Kawasaki Racing Team), Майкъл Иванов (Marchetti Racing) и Иван Петров (KTM) взеха участие в клас МХ2 в Гран при на Италия - 8 кръг от Световния шампионат по мотокрос.

Въпреки контузията на палеца, която получи в предишния кръг и забраната да кара, Петър Петров все пак реши да застане на старта за Гран при на Италия в Пиетрамурата. В първия манш той завърши на 14-та позиция, а във втория е 9-ти, което му отреди 11-то място в крайното класиране. Печето си тръгна с 19 точки от Трентино, които прибави към досегашния си актив и в момента е на 6 позиция в генералното класиране с 202 точки.

“Беше тежък уикенд, заради контузията на палеца ми. Докторът не беше сигурен, че ще мога да се състезавам. Разочарован съм от резултата, но имайки предвид обстоятелствата, това не бе толкова трудно. В първия манш трябваше да си прокарам път от задни позиции през пилотите пред мен, но стартирах доста по-добре във втория манш и успях да финиширам 9-ти. Сега целта ми е да вляза във форма колкото се може по-бързо. Като цяло докторът ми каза, че ще са ми необходими между 2 и 3 седмици, за да се възстановя напълно, но това бе преди да се състезавам тук. Имаме 2 седмици за почивка и да се подготвя за Испания. Надявам се тогава да съм във форма” - каза Петров след състезанието.

Майкъл Иванов започна уикенда с 33-то място в квалификацията, но за съжаление пак не успя да влезе в зоната на точките в неделните маншове. Все пак пилотът на Marchetti Racing продължава да трупа все повече опит в Световния шампионат. Той завърши на 32-ро място в крайното подреждане, като се намира на същата позиция и във временното генерално класиране с 11 точки актив.

“Започнах добре квалификациите в събота, но счупих лоста на предната спирачка и завърших на 33то място. В неделя взех 27-28мо място в двата манша, пистата се беше подобрила доста и се чувствах много добре на мотора” - бяха думите на Майкъл Иванов.

Третият българин Иван Петров (KTM) зае 31-ва позиция в квалификациите в събота. С резултат 28-33 в двата манша той се нареди на 37-мо място в Гран при на Италия.

Следващото предизвикателство за българските състезатели по мотокрос ще бъде Гран при на Испания на 29 май.

Източник: auto.offnews.bg

Първородната Godzilla!