Рояк пчели преследва кола два дни, за да спаси царицата си

Рояк пчели преследва кола два дни, за да спаси царицата си
26 May 2016

Случката се развива във Великобритания, където 68-годишната Карол Хоуърт решила да посети природен резерват. Супер, само дето при прибирането на кошницата с чаените принадлежности, Карол затворила и пчела-майка в своето Mitsubishi. Или поне това е теорията. Която обяснява защо няколко часа по-късно колата била налазена от стотици пчели, безуспешно търсещи начин да отворят задния капак на Outlander-a.

Свидетел на случката станал Том Моузес, местен рейнджър работещ във въпросния парк, който случайно минавал покрай паркираната кола на г-жа Хоуърт. За да не направи някой „тъпотия“, Том звъннал на местната служба за защита на пчелите (да, имат си и такава), която да изпрати трима души, които да приберат полезните насекоми в кашон. Ден след освобождаването си обаче, пчелите отново налазили сребристата кола – втори опит за спасяване на царицата и съответно второ спасяване на пчелите от страна на асоциацията.

От публикацията на CNN не става ясно дали царицата е била идентифицирана и спасена. Или г-жа Хоуърт се е сдобила с постоянен ескорт от жълто-черни насекоми.

Първородната Godzilla!