Свалят Fifth Gear от екран

Свалят Fifth Gear от екран
27 May 2016

Снимките на легендарното английско автомобилно предаване Fifth Gear са приключили, обяви в своя туитър профил един от неговите водещи – бившият автомобилен пилот Тиф Нидел. Запитан дали той не е напуснал екипа сам, Нидел уточнява, че истинската причина за свалянето на култовото предаване от ефир, са парите.

Нидел е водещ на автомобилни предавания в последните 29 години, като през кариерата си е бил част от екипа и на основния конкурент на Fifth Gear - Top Gear.

Телевизионният дебют на Fifth Gear се състои през 2002 г. Предаването никога не е предлагало на зрителите си толкова скъпи каскади, както Top Gear, но мнозина го предпочитаха заради по-голямата техническа фактология, която водещите даваха за всяка кола. Въпреки това, предаването е считано за не по-малко интересно и атрактивно от превърналото се в последните години в шоу – Top Gear.

През 2009 г. Channel 5 сваля Fifth Gear от екран, но още през следващата година то се появява отново, този път в ефира на няколко телевизии, сред които Discovery Channel, History и ITV4.

През годините водещите се сменят многократно, но основните остават до края – Тиф Нидел, Вики-Бътлър Хендерсън и Джони Смит. Бившият състезател Джейсън Плейто също е част от екипа на Fifth Gear.

Нидел се присъединява към Top Gear в края на 80-те, като до последно таи топли отношения с Джереми Кларксън. Именно това кара мнозина фенове да мечтаят, че Кларксън може да покани Нидел в новото предаване The Grand Tour, което стартира през есента.

Източник: auto.offnews.bg

 

 

Лукс от Китай!