Kymco конвоят обиколи столицата. Позабавлявахме се в добра компания

  • Kymco конвоят обиколи столицата. Позабавлявахме се в добра компания

30 May 2016

Да караш 50-кубиков скутер със симпатична визия по бул. „Цариградско шосе“ може да бъде доста екстремно преживяване, особено когато покрай теб летят S-Class-и, Седмици, а доста често и едрогабаритни бързаци, като автобусите на градския транспорт, бързащи да се забият в задръстването на орлов мост.

В последствие обаче си спестяваме последното, наваксвайки не особено високата скорост на машинката, с културни изпреварвания на спрели автомобили, камиони, автобуси, полуремаркета и всякакъв друг вид ПС-та, различни от компактните скутери, с които жужим и се радваме на незапушения (за нас) център на София. Удоволствието е несравнимо, особено когато видиш любопитните погледи на 456-те човека, гледащи те от MAN-a с надпис „280“, който чака поредния червен светофар.

Именно и това бе и продължава да бъде идеята на тези тестови карания, организирани от Kymcо, да се разцъка из съботно-неделната столица и да се разпусне на две колела, да се покаже предимството на този вид транспорт. По-явна демонстрация на „безплатно спиране навсякъде, дори и през седмицата“ и на „карам сто километра градско за 5 лв.“, няма как да има. А и е добре, хората които обмислят да минават на две гуми за лятото, все пак да видят какво се предлага на българския пазар. Друг бонус бе и тестът на каските Arai – човек рядко може да вземе скъп шлем за проба, но в случая Senax разполагат със специални бройки, предназначени точно за тази цел.

В карането бяха представени най-успешните 50-кубикови модели на марката, Like 50, SUPER 8 50, New Sento 50i, DJ 50S, както и два скутера в категория над 50 сс - Аgility 16+ 200i и PEOPLE GТ 125i. Последният е и лятното превозно средство на най-добрата ни дама на сноуборда Сани Жекова.

Разгледайте галерията от пътуването със скутер в реалните условия на столицата.

Първородната Godzilla!