Тази кола е направена от... канабис. Не, не сме употребили. Купето е изработено от коноп. Видео

Тази кола е направена от... канабис. Не, не сме употребили. Купето е изработено от коноп. Видео
15 Jun 2016

Днес коли се правят от какво ли не. Космически технологии навлизат ежедневно в производството и дават нови възможност на инженери и дизайнери. За някои обаче това не е нужно, защото предпочитат по-нестандартни решения за своите четириколесни. Американецът Брус Дайцен е направил прекрасен кабриолет, с когото обикаля из САЩ и промотира... канабиса.

Купето на автомобила на Дайцен е изградено изключително и само от коноп. Останалите компоненти, разбира се, са от стандартни материали, но според създателя панелите на машината са изключително леки и здрави.

С тура си из САЩ иноваторът има за цел да убеди властите да разрешат отглеждането на опияняващото растение за производствени цели. Въпреки че в последните години няколко щата свалиха забраната за употреба на марихуана, в повечето отглеждането и продължава да се счита за престъпление.

Не са един и двама тези, които опитват да намерят начин да прокарат линията за нуждите на промишлеността от забраненото растения. Досега обаче никой не е успял да гарантира, че суровината ще се използва само и единствено за промишлеността и че част от нея няма да отива за продан за весели вечеринки.

Дайцен обаче не е първият, който използва конопа за производство на коли. Още Хенри Форд открива изключителната здравина, която това растение може да даде на купето и го използва успешно.

Източник: auto.offnews.bg

Да си внесеш мечта!