„Критична маса - София“, днес

 „Критична маса - София“, днес
08 Jul 2016

„Критична маса“ е събитие, което се провежда обикновено в последния петък на всеки месец в градове по целия свят, на което велосипедисти, скейтъри, хора на ролкови кънки и други самоходни хора излизат масово по улиците. Проявата има за цел да среща хора, които се радват на сигурността и компанията на други хора чрез карането на колело, кънки или само чрез ходене.

Такива събития се случват и в България, като най-разпространените са с велосипедисти, чиято цел е да покажат на обществото, че и те са част от движението по пътищата.

На 8 юли в София ще се проведе такова събитие, в първия петък от месеца,което е  повлияно от инцидент между таксиметров шофьор и велосипедисти.

Целта на събитието ще е да се напомни на шофьорите да пазят велосипедистите и да не паркират на велоалеите, а пешеходците да не вървят по тях.

Организаторите държат органите на реда да подхождат обективно към инциденти, включващи велосипедисти и институции, кметове и фирми-изпълнители да си вършат коректно работата, изграждайки адекватна вело-инфраструктура, както и поддържайки я в последствие. Защото изборът на велосипед пред автомобил означава по-малко задръствания, по-чист въздух и по-здравословен начин на живот.

Ако искате да сте част от това събитие, елате на 8 юли на пилоните до НДК, в 19.00 часа, за да се достигне наистина критичната маса нужна за промяната.

Източник: velocafe.bg

Първородната Godzilla!