Супер велосипедно ендуро събитие на Витоша, този уикенд: Home Mountain Enduro 2016

  • Супер велосипедно ендуро събитие на Витоша, този уикенд: Home Mountain Enduro 2016 Супер велосипедно ендуро събитие на Витоша, този уикенд: Home Mountain Enduro 2016

15 Jul 2016

Home Mountain Enduro 2016 ще се проведе този уикенд, от петък до неделя, като част от инициатива София 2018 – Европейска столица на спорта и ще обиколи почти цяла Витоша само за ден! Предизвикайте себе си, като се включите в едно от най-интересните събития за годината. Всеки, който иска да се включи в състезанието е необходимо да се регистрира предварително на www.conceptcreative.org/hme

Home Mountain Enduro 2016 ще бъде втори кръг от Българските Ендуро Серии и ще предизвика някои от най-добрите родни състезатели в оспорвана надпревара за призовите места.

Със състезанието на Витоша интригата в сериите за 2016 ще се заплете, а какъв ще бъде изхода от нея ще разберем чак в края на сезона. До този момент за участие са записани над 80 човека, като очакванията са броя на състезателите значително да се увеличи, стана ясно на състоялата се днес в Инфо Център София 2018 пресконференция.

„Вярваме, че участници и гости ще останат доволни. Почистили сме пътеките, освежихме някои позабравени, а на старт/финала през целия ден в неделя ще има много забавления, активности за всички присъстващи. Самото трасе започва с 4 км етап от Симеоново през Драгалевския лифт, вторият етап е 2,5 км след трансфера от Голи връх със спускане до бай Кръстьо, третият етап е 4 км през Платото до х. Момина скала, като той е "най-екстремен", изискващ много внимание и точен подбор за преминаване. Състезанието завършва с 4-ия етап с денивелация 670 м покрай Копитото в една от най-красивите и зелени части на планината с  финал в Бояна," обяви на пресконференцията днес Ема Паунова, представител на организаторите.

„Призоваваме участниците да бъдат внимателни, да карат разумно и да не предприемат излишни рискове," апелира Антон Настев - Председател на УС на Българска Колоездачна Лига, който апелира към туристите да не свалят маркировъчните ленти на колоездачите. Дисциплината „Ендуро" придобива все по-голяма популярност през последните няколко години в световен мащаб и събира все повече нови привърженици. Състезанията представляват спускане на етапи, преминава се през различни терени и има общо класиране и сборен резултат от всички специални отсечки.

Организаторите канят всички любители на планината и силните изживявания, дори и без да участват като състезатели, да заповядат на Витоша в дните на събитието и да подкрепят участниците на място и да съпреживеят с тях всичките емоции и адреналин!

Home Mountain Enduro е част от инициатива София 2018 – Европейска столица на спорта и се организира с подкрепата на Столична Община, Нисан България, Pulse Cycles, RAM Bikes, Drop IN, Roobar, Ред Бул, Five Ten, Банкя и др.

Предварителна програма:
15 юли | Петък
16:00 – 19:00 Регистрация /Сцената в Бояна – под Боянско ханче/

16 юли | Събота
9:00 – 14:00 Регистрация /Сцената в Бояна – под Боянско ханче/
10:00 – 17:00 Тренировки

17 юли | Неделя
8:00 ч. – Среща на Сцената в Бояна, Отпътуване към старта на етап 1
08:30 – Техническа конференция на Сцената в квартал Бояна
09:00 – Старт на Трансфер 1 пред Сцената на квартал Бояна
10:00 - Старт на ЕТАП 1
11:30 – Старт на ЕТАП 2
13:15 - Старт на ЕТАП 3
14:00 – Старт на ЕТАП 4

Победителите се очакват около 14:15, а Награждаването е предвидено за около 16:00 ч. в неделя.  

Най-добрият в класа си?