Bloodhound SSC вече с ясен график за чупене на рекорди. Най-бързият месец ще бъде октомври 2017-та

  • Bloodhound SSC вече с ясен график за чупене на рекорди. Най-бързият месец ще бъде октомври 2017-та Bloodhound SSC вече с ясен график за чупене на рекорди. Най-бързият месец ще бъде октомври 2017-та

16 Jul 2016

Близо осем години изминаха от обявяването на проекта Bloodhound SSC, но свръхзвуковото возило, което би трябвало да разбие рекорда за максимална скорост, все още не е правило нито един истински тест. Скоро чакането най-после ще приключи.

След като проектът получи нужното финансиране, отборът обяви, че се насочва към Южна Африка с цел прескачане на границата от 800 м/ч. Опитът е планиран за октомври следващата година, когато ще се навършат 20 години от настоящия рекорд на ThrustSSC от 763 м/ч.

Но тепърва предстои пълно разглобяване и повторно сглобяване на основната структура, както и тестове на самолетния двигател Rolls-Royce Ej200 и ракетната система Nammo. След като този етап от подготовката бъде преминат, Bloodhound SSC ще пропътува самостоятелно пътя до Нюкей, Англия. Това би трябвало да стане през лятото на 2017 година. Ще бъде направен шейкдаун със „скромните“ 220 м/ч. След това машината ще бъде натоварена на Boeing 747 и ще бъде транспортирана, заедно с 16 контейнера с оборудване, към Южна Африка.

По това време наземния екипаж ще прави тренировки, известни като „пит стопа от ада“. След едно преминаване на правото трасе, возилото ще направи обратен завой и ще направи втори опит за световен рекорд, нов обратната посока, а между двата опита, механиците ще имат на разположение само 40 минути са да подготвят зрелищния Bloodhound SSC. Ако не успеят, вторият опит няма да се брои. Планът Анди Грийн и Ричард Ноубъл изглежда изключително смел. Стискаме палци да бъде реализиран.

Източник: topgear.bg

Лукс от Китай!