Флойд Ландис остави колоезденето. Стартира собствен бизнес с продажба на канабис

Флойд Ландис остави колоезденето. Стартира собствен бизнес с продажба на канабис
17 Jul 2016

Скандалният бивш професионален колоездач Флойд Ландис стартира нова кариера в доста по-различно поприще. Ландис започна бизнес с „висококачествени продукти от канабис“ под марката Floyd’s of Leadville.

Откакто Колорадо легализира марихуаната с лечебни цели през 2014, пазарът за „трева“ се превърна в милиардна индустрия, а Ландис е доволен да бъде част от нея.

„Много съм развълнуван за тази нова фаза на моя живот“, сподели Ландис в прес съобщение. „Канабис индустрията расте бързо и имам късмета да имам тази възможност да играя роля в нея.“

Компанията на Ландис ще специализира в свободно от пестициди масло от канабис. Целта на бившия колоездач е да маркетира продуктите си като алтернатива на болкоуспокояващите опиати и други пристрастяващи лекарства. Според Туитър акаунта на компанията, Ландис дори предлага лимитирана отстъпка за членове на USA Cycling.

„Терапевтичната употреба на канабиса не може да бъде игнорирана. Години наред разчитах на други болкоуспокояващи за лечение на моите болки в ставите. С канабиса открих, че мога да овладявам болката и да имам по-добро качество на живот. Имаме нужда да дадем по-безопасна алтернатива на хората.“

През 2006 година Ландис претърпя операция на тазобедрената става заради хронична болка в следствие на катастрофа с велосипеда.

Както е известно, Ландис стана шампион на Tour de France 2006, но в последствие даде положителна допинг проба, а след това издаде и други колоездачи, използвали непозволени средства за повишаване на своето представяне.

В първия туит на новия си бизнес Ландис намекна за тъмните дни на колоезденето: „Благодаря ви за подкрепата. Щастлив съм най-накрая да бъда замесен в легитимна индустрия.“

Източник: velocafe.bg

Първородната Godzilla!