Минимализъм на макс. Един от любимите ни къстъм байкове. Прекрасна Yamaha XS750 от Холандия

  • Минимализъм на макс. Един от любимите ни къстъм байкове. Прекрасна Yamaha XS750 от Холандия

18 юли 2016

„Искам да правя нещата с респект към детайла, а не просто колкото се може по-бързо“, казва 33-годишният Жул, чието дело е мотора. Жул Барнс работи в звукозаписна компания в Амстердам, но не се притеснява да прави мотори и говори за тях. Неговата марка се казва „1133“, а тази Yamaha XS750 е първият му проект.

Доста успешен, съдейки по това което виждаме. Минимализъм на макс. Жул купува екземпляр от 1977 и го съблича до рамка, която минава през пясъкоструйка, грундира и боядисва в дълбоко черно. Задната спомагателна рама е изцяло негово минималистично творение, като само резервоарът и предния калник остават оригинални.

Детайлите не са много, но са много изпипани. Деликатни мигачи, деликатен скоростомер, скромен фар, заводски преден калник. Жул освежава мотора с нови конусовидни филтри и изпускателна система, заради които заводските 64 коня нарастват със около 7. Що се отнася до спирачките, дисковете биват перфорирани, а апаратите получават маркучи с оплетка от неръждаема стомана.

Това е един от най-чистите мотоциклети, които сме представяли в DizzyRiders.bg и не крием, че е един от любимите ни. В днешно време дори заводския минимализъм може да дойде прекален, когато обаче говорим за персонална изработка, ситуацията може да бъде доста семпла и красива.


 

Коментирай

Sending ...