Официалното становище на Koenigsegg, относно сериозната катастрофа на „Ринга“ на Оne:1

Официалното становище на Koenigsegg, относно сериозната катастрофа на „Ринга“ на Оne:1
20 Jul 2016

Сериозната катастрофа се случи преди няколко дни, по-точно в понеделник 18, когато тест пилот на шведската компания за супер коли разби струващия 12 млн. лв. модел One:1 в мантинелата. Появиха се спекулации, че катастрофата се дължи на техническа повреда в колата, на несработил ABS и други хипотези. От компанията не закъсняха да излязат с официално становище по въпроса на сайта си, който всъщност е едно доста готино място. Ето какво казват шведите:

„Koenigsegg Automotive AB потвърждава, че на 18 юли, понеделник, Koenigsegg One:1 е претърпял катастрофа на „Нюрбургринг“, по време на заводски тестове. Пилотът е откаран за преглед в болница, по стандартна процедура, след което е бил освободен още същия ден.“

Koenigsegg участва в едноседмични заводски тестове на пистата, вече втори месец, с цел анализи за развитие на бъдещи модели, както и за настройване на съществуващия One:1 за опит за подобряване на рекорда за обиколка на „Нюрбургринг“.

Koenigsegg произвежда изключително динамични автомобили, които изискват съответен подход при тестове. Този процес може да бъде много опасен и изисква методичност в стъпките и внимателно планиране на тестовете на автомобилите, които подлежат на множество настройки. Сигурността на пилота е винаги цел номер едно за нас, като планът за провеждане на всеки тест е базиран именно на това.

Въпросният инцидент е потвърждение за това колко е трудно да се кара на такова ниво, на най-тежкия изпитателен терен в света. Очевидно сме разтревожени от случилото се, но също така сме доволни, че системите ни за сигурност са сработили така, както трябва и са защитили нашия пилот.“


 

Първородната Godzilla!