BMW M5 вече с 600 коня

  • BMW M5 вече с 600 коня BMW M5 вече с 600 коня
  • BMW M5 вече с 600 коня BMW M5 вече с 600 коня
  • BMW M5 вече с 600 коня BMW M5 вече с 600 коня
  • BMW M5 вече с 600 коня BMW M5 вече с 600 коня
  • BMW M5 вече с 600 коня BMW M5 вече с 600 коня
  • BMW M5 вече с 600 коня BMW M5 вече с 600 коня

22 Jul 2016

BMW M Division разработи ексклузивно специално изпълнение на най-успешния спортен бизнес седан в света, поставяйки още един акцент върху настоящата моделна гама на BMW M5. С мощност, увеличена до 600 к.с., и максимален въртящ момент от 700 Нм, BMW M5 Competition Edition се нарежда сред най-мощните автомобили в моделната история на марката BMW.

BMW M5 Competition Edition, който стандартно е оборудван с M трансмисия с двоен съединител с Drivelogic, спринтира от 0 до 100 км/ч за само 3,9 сек. Ясно откроим, персонализиран външен вид, стандартен Competition Package и широка гама от опционални функции, това се основните характеристики на BMW M5 Competition Edition, производството на който ще бъде ограничено до 200 екземпляра за целия свят, автомобил с изключително висока стойност.

Познатият 4,4-литров, високооборотен V8 двигател, разчитащ на иновативната технология BMW M TwinPower Turbo, е мощното сърце на BMW M5 Competition Edition. Повишаване на налягането в турбините, както и специални модификации в контролния блок за управление на двигателя, са довели до нарастване на динамичните параметри на модела спрямо серийния с 29 кВт/ 40 к.с. до 441 кВт/ 600 к.с. В същото време, максималният въртящ момент е увеличен с 20 Нм до 700 Нм.

Увеличаването на мощността хармонизира перфектно с пакета Competition, който се предлага стандартно в BMW M5 Competition Edition и подобрява още повече характеристиките на управление. Competition Package включва, освен всичко останало, снижаване на автомобила с 10 мм и по-твърда настройка на пружините, амортисьорите и стабилизаторите на окачването. Във връзка с тази модификация, специфичната настройка за контрол на Active M диференциала, монтиран стандартно на всички модели BMW M5, допълнително оптимизира сцеплението. Освен това, кормилната система с M специфичната Servotronic функция идва с по-директни предавателни числа, предлагайки на водача по-прецизна реакция, като така допълнително подобрява управляемостта на автомобила в завои. В допълнение, M Dynamic Mode на системата за контрол на стабилността DSC (Dynamic Stability Control) е допълнително пренастроена, за да отговаря на спортните характеристики на управление. В резултат на това BMW M5 Competition Edition гарантира възможно най-високото ниво на типичната М динамика на управлението, както при ежедневно шофиране, така и при пилотиране на писта, особено когато се комбинира с опционалната M карбоно-керамична спирачна система.

BMW M5 Competition Edition сигнализира своя изключителен потенциал, дори когато е в покой. Ексклузивните екстериорни цветове – 100 автомобила ще бъдат изпълнени в металик Carbon Black и 100 в металик Mineral White – силно подчертават спортно-елегантните линии на BMW M5. А 20-инчовите, ковани и полирани, М алуминиеви джанти с двойни спици, изпълнени в цвят Jet Black, на които са монтирани гуми с различен размер (265/35 ZR20 отпред и 295/30 ZR20 отзад), подчертават изключителните характеристики на управление на автомобила. Карбонови M Performance компоненти, като задният дифузьор, спойлерът върху капака на багажника и кутиите на страничните огледала поставят допълнителни динамични акценти. Бъбрековидната радиаторна решетка в черен гланц и страничните хриле, носещи надписа ”M5 Competition”, добавят финалните щрихи към премиум излъчването на автомобила.

Интериорът също подчертава уникалността на BMW M5 Competition Edition. Например, карбоновите лайсни, носещи логото “M5 Competition 1/200”, обозначават спортните качества на модела и факта, че BMW M5 Competition Edition е един от едва 200-те, които ще бъдат направени за целия свят.

Източник: speed-press.com

Първородната Godzilla!