Предстоят „8-те часа на Сузука” този уикенд

Предстоят „8-те часа на Сузука” този уикенд
30 Jul 2016

Евроспорт ще излъчи пряко третия кръг от световния шампионат за издръжливост, който ще се проведе в края на юли.  В разгара на лятото феновете на мотоциклетните спортове ще могат да проследят най-престижното състезание в Япония – „8 часа на Сузука”, където звезди от Moto GP и Супербайк ще превърнат надпреварата в истински грандиозен спектакъл. Стартът на прякото предаване в ефира на Евроспорт 2, е на 31-и юли от 5:30 часа.

Световният шампион в MotoGP от 2006 г. Ники Хейдън ще се опита да покори и пистата на „Сузука” за първи път от 13 години насам. Други претенденти за титлата ще бъдат холандската супербайк надежда Михаел ван дер Марк и един от най-бързите японци – Такуми Такахаши. Докато  MuSASHi RT HARC-Pro ще заложат на тези състезатели, другият заводски отбор на „Хонда” - F.C.C TSR Honda, ще заложи на други звезди в мотоциклетизма -  Патрик Джейкъбсън, Казума Уатанабе и Доминик Егертер.

От отбора на „Ямаха” също ще разчитат на пилоти от световните шампионати. Пол Еспаргаро и Кацуюки Накасуга ще представят отбора на „Ямаха”. Също така  Алекс Лоус ще заеме мястото на третия миналогодишен победител - Брадли Смит. През миналата година пилотите на марката завоюваха първата й победа на „8 часа Сузука” от 1996 г. насам. В надпреварата ще се включи и британският шампион, който се нареди на 5-то място в миналогодишната надпревара  -  Джош Брукс със заводско „Сузуки” заедно с японеца Такуя Цуда.

Източник: speed-press.com

Първородната Godzilla!