Победа и нов рекорд за Маршавелов в Русе

Победа и нов рекорд за Маршавелов в Русе
01 Aug 2016

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) спечели състезанието в серия „Макси“ в третия кръг от националния пистов шампионат по автомобилизъм, който се проведе днес в Русе. Надпреварата се проведе в два манша, които бяха спечелени именно от пловдивския пилот. Рекордът на трасето също бе подобрен от Маршавелов, след като във втория манш той успя да запише време от 1:17.303мин. Илия Царски остана втори в двата манша, а трети в първия бе Христо Манолов. Румен Дунев завърши трети във втория.

След спечелената в съботната квалификация първа стартова позиция, Маршавелов се възползва максимално от това и нямаше проблеми в първия манш. В него той завърши на първа позиция, като на финала бе с 13.356 сек. пред втория.

Втория манш също бе отличен за двукратния шампион на България, след като в него той завърши първи, но този път на 19.700 сек. пред втория. В третата обиколка от надпреварата Маршавелов записа и най-доброто си време за уикенда, като това с това бе поставен и нов рекорд на русенското трасе. След това постижение, пловдивчанинът вече е притежател на всички рекорди по трасетата у нас.

Пловдивският тим си тръгва от Русе и с първо място при отборите, след като Иван Влъчков също записа подиум в днешното състезание.

„Страхотно състезание за нас. Първия манш бе по-оспорван, а втория по-лек, както за мен, така и за автомобила. Доволен съм, свършихме работата за която бяхме дошли. Вече държим рекордите на всички трасета у нас, което ни прави много щастливи“, сподели пловдивчанинът след състезанието в Русе.

Източник: speed-press.com

Най-добрият в класа си?