С електрически мотор около света? Защо не, холандски студенти предприемат това еко приключение

  • С електрически мотор около света? Защо не, холандски студенти предприемат това еко приключение С електрически мотор около света? Защо не, холандски студенти предприемат това еко приключение

13 Aug 2016

Първата световна околосветска обиколка с електрически мотоциклет предприемат 23 студенти от холандския Eindhoven University of Technology, тя стартира на 14 август и ще трябва да приключи за 80 дни.

Участниците в тура смятат да изминат 26 000 км, като маршрутът им минава по територията на няколко европейски държави, през Централна Азия и Китай. От пристанишето на Шанхай те ще се качат на кораб до САЩ, като завръщането ще стане в отправната точка – холандския град Айндхофен.

На територията на България екипът ще влезе на 18 август, предвидени са две спирки: в София и Стара Загора.

Над 100 водещи фирми са участвали в конструирането на мотоциклета, който притежава 24 сменяеми батерии и ускорява от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 5 секунди. Подготовката на експедицията е продължила две години, коментират в сайта й ентусиастите.

Стара Загора е избрана за представянето на проекта заради приноса на местната търговско промишлена палата за интелигентното използване на енергията, за прилагането на възобновяеми енергийни източници и за популяризиране на екологичния транспорт.

При навлизането си в града, чийто кмет е Живко Тодоров е патрон на срещата пътешествениците ще бъдат съпровождани от наскоро създадената екополицейска общинска структура, която се придвижва на електроскутери.

Източник: auto.offnews.com

Първородната Godzilla!