Най-побъркващото кръгово в света? Този английски \"roundabout\" има сериозен потенциал. Видео

Най-побъркващото кръгово в света? Този английски \
18 Aug 2016

„Магическото“ кръгово кръстовище в Суиндън със сигурност би накарало всеки един шофьор да се замисли. Предизвикателство е както за начинаещи, така и за по-опитни и това е напълно разбираемо.

Представлява окръжност, около която са разположени пет по-малки кръгови, които са разположени в друга окръжност. Това прави 7 кръга и ако не ви звучи достатъчно объркващо вече, движението в него е двупосочно.

Разбира се, има много различни маршрути, които шофьорите могат да изберат, за да достигнат до дестинацията си, което е много удобно и намалява шанса от злополуки. И когато го разберете, наистина разбирате, че е по-удобно.

Сигурно си мислите, че такива често се случват, но в „Магическото“ кръстовище в Суиндън е имало само една с фатален край за последните пет години. То само по себе си е създадено през 1972 г. Идеята обаче не е разпространена, което говори, че е твърде радикална, за да бъде приета от масовия шофьор.

В сп. „Уайърд“ е обяснен целият процес на преминаване, как всъщност става това и защо е по-лесно от колкото изглежда на пръв поглед.

Източник: speed-press.com

Първородната Godzilla!