Три български колоездачни отбора в 65-ото издание на Обиколката на България.

Три български колоездачни отбора в 65-ото издание на Обиколката на България.
28 Aug 2016

По предварителни данни общо 108 колоездачи от 21 отбора ще вземат участие в надпреварата, като българските тимове са  „Несебър Шокблейз“ , „Цар Симеон“ Пловдив и „Хемус 1896″ Троян.

Обиколката на България започва на 27 август /събота/ с пролог в София и завършва на 2 септември в Троян. Маршрутът е 891 км, а етапите шест.

Сред голямата конкуренция в „Цар Симеон“, главният треньор на „царистите“ Петър Павлов избра в отбора за родния тур да включи капитанът и лидер на тима – опитният Пламен Димов, а до него педали ще въртят младежките национали Николай Генов, Адриан Беев и Иван Алберт Ажи, както и бързопроспериращият младок Светлин Дунчев.

Според запознати Павлов е избрал точно тази петорка, след няколко вътрешни контролни тестове, както и защото точно тези състезатели се вписват в момента най-добре в избраната от него тактика за предстоящото състезание.

Освен това, Димов, Генов, Беев и Ажи напоследък направиха няколко силни старта у нас и в чужбина, с призови класирания, и очевидно се намират в много добра спортна форма и кондиция.

Въпреки многото предложения от наши и чужди отбори за привличане на нови бегачи, Павлов реши да заложи изцяло на български състав, и то на момчета от клубната школа. Наставникът е отказал категорично да взима чужденци, въпреки няколкото оферти от Сърбия, Хорандия, Белгия и Люксембург.

„Съставът ни вече е определен окончателно и окомплектован, това ще бъде нашият отбор за Обиколката. Избрал съм тези момчетата, които сами си заслужиха мястото в отбора. Промени не смятам да правя“, отсече Петър Павлов.

Междувременн,о опитният Евгени Балев тези дни е приел офертата на отбора на КК „Несебър Шокблейз“ и ще бяга за морския тим за Обиколката на България.

Капитан на несебърци ще бъде младият Александър Алексиев. 23-годишният талант също тази година прави силен сезон и на шосе, и в планината. Останалите в екипа на Несебър са Иван Мухтаров, Марио Сучев, Стойчо Стоев и Станислав Киров.

Третият български тим, който ще върти педали в 65-ото издание на Обиколката по традиция ще бъде „Хемус 1896” от Троян.

Ето и маршрутът на Обиколката:

28 август, 1. етап: София – гр. Елин Пелин – Пловдив, 190 км

29 август, 2. етап: Пловдив – Асеновград – Кърджали, 98 км

30 август, 3. етап: Кърджали – Ивайловград, 162 км

31 август, 4. етап: Ивайловград – Нова Загора – Твърдица – Eлена, 230 км

1 септември, 5. етап: Елена – Мъглиж, 79 км

2 септември, 6. етап: Мъглиж – Казанлък – Троян, 132 км

Стара планина ще бъде премината три пъти – с премии за височини от първа категория: в 4 и 5 етап /Твърдишкия проход/ и в последния, 6. етап – Троянския проход /Беклемето/.

Премийните спринтове за активност са 12 – по две във всеки етап, според изискванията за състезание от категория 2.2 според правилника на Международния колоездачен съюз.

Източник: velocafe.bg

Първородната Godzilla!