Времето е пари: Omologato Écurie Ecosse Chronograph, часовник със състезателно минало

  • Времето е пари: Omologato Écurie Ecosse Chronograph, часовник със състезателно минало Времето е пари: Omologato Écurie Ecosse Chronograph, часовник със състезателно минало
  • Времето е пари: Omologato Écurie Ecosse Chronograph, часовник със състезателно минало Времето е пари: Omologato Écurie Ecosse Chronograph, часовник със състезателно минало

30 Aug 2016

Досега не сме ви представяли часовници, което можем да регистрираме само като наш пропуск. Защото така наречените „бижута за време“ са пряко свързани с автомобилния и мотоциклетен спорт, а специалните издания на редица марки заслужават да бъдат видени. Коригираме този наш пропуск с Omologato Écurie Ecosse Chronograph.

Часовникът носи името на отбора Écurie Ecosse, основан през 1951 от единбургския бизнесмен и състезателен пилот Дейвид Мъри, заедно механика Уиуки Уилкинсън. Автомобилен отбор, който въпреки скромния си бюджет, постига сериозни успехи, спечелването на Льо Ман през 1956 и 1957 г., а за Écurie Ecosse карат пилоти, като Джеки Стюарт, Джим Кларк и Рон Флокхарт. За тимът може да сте чули и по-наскоро, през 2013 г., когато техният двуетажен транспортьор бе продаден за рекордните 1,8 милиона паунда (видеото).

Ако сте родени след 60-те обаче и сте пропуснали тази колосална продажба, има голяма вероятност да не знаете нищо за Écurie Ecosse, но този часовник да е добър повод да се запознаете с фактите, за да може да подплатите разговора за него с тях. Ако отделите 599 паунда за една от 200-те бройки от лимитираната серия.

Готиният Omologato Écurie Ecosse Chronograph се предлага в два варианта, с циферблати обагрени в двата цвята на отбора. Корпусът е с диаметър 43 мм и е изработен от хирургическа стомана, а в него работи висококачествен швейцарски кварцов механизъм. Стъклото очаквано е направено от сапфир кристал, а каишката е кожена, 22-милиметрова. И за да се чувствате още по-специални, всяка бройка идва с ръчно разписан сертификат и пореден номер, опакована в дървена кутия.

Първородната Godzilla!