Дами и господа, това е новият LR Disco V, който казва „чао“ на ръбатите форми

  • Дами и господа, това е новият LR Disco V, който казва „чао“ на ръбатите форми Дами и господа, това е новият LR Disco V, който казва „чао“ на ръбатите форми
  • Дами и господа, това е новият LR Disco V, който казва „чао“ на ръбатите форми Дами и господа, това е новият LR Disco V, който казва „чао“ на ръбатите форми

06 Sep 2016

Освен, че казва „чао“ на правоъгълниците – нещо, което до голяма степен определя(ше) и чара на Disco IV и назад -, новият модел казва „чао“ и на отделното шаси тип „стълба“. Тоест, най-после ще има Disco със самоносеща каросерия, което ще означава също, че колата вече няма да тежи, колкото Плутон (актуалното Dico IV тежи около 2,7 тона...). И, мооооже би ще загуби и част от мега способностите си извън пътя, въпреки че от LR никога няма да го признаят. Но, това не е от особено значение, тъй като Disco V ЩЕ е предостатъчно компетентен офроудър и на дали повече от 2% от собствениците му ще го карат на лимита там.

Какво знаем още? Не много, тъй като официалното инфо е никакво, снимките са само две, а премиерата на колата ще се състои на 28 септември, в рамките на салона в Париж. От LR казват, че ще е със седем седалки, което не е изненада, както и следното нещо:

„Новото Discovery предефинира класа на големите SUV-та. Дизайнерският и инженерен екип на Land Rover направиха революция с ДНК-то на Discovery, създавайки един желан, супер многофункционален и способен премиум SUV.

Не се съмняваме, че LR Disco V ще бъде добра кола, само че ни е малко тъжно, че ръбатият дизайн си отиде и че новата кола прилича доста на по-малкия Disco Sport. Но, това е положението. Напред към прогреса!

Текст: Иван Монев

Първородната Godzilla!