Топ 10: най-добрите мотоциклети за начинаещи. Объркани сте в избора си? Струва си да погледнете класацията

Топ 10: най-добрите мотоциклети за начинаещи. Объркани сте в избора си? Струва си да погледнете класацията
06 Sep 2016

Решили сте да слагате каската, но не може да си изберете мотор. Съветите валят от всички страни, и всичките различни. Изръчкали сте mobile-то, парите не са много, объркани сте, страх ви е да не сбъркате. Кой е лесен за каране? Чупи ли се? Какво искате всъщност? Въпросите са мнооого, но ако изберете един от тези десет байка, няма да сбъркате.

Класацията разбира се е силно препоръчителна и няма за цел да ви насочи към точно тези машини, но наистина може да ви помогне. А пък ако вече карате и имате опит с някой от тези моторетки, ще се радваме да споделите мнението си, като коментрар.

 

 

10. Honda CRF250L

Далечният братовчед на Africa Twin, лек байк с окачване с голям ход, подходящо както за офроуд, така и за разбитите пътища. Освен това не е и скъп.

 

 

9. Buel Blast

Определян, като един от най-скучните байкове на планетата, този 500-кубиков, едноцилиндров Buel има достатъчно тяга, за да ви накара да се усмихнете. И е прост. 

 

8. KTM Duke 390

Готина визия, достатъчно голям за магистралата, но и достатъчно удобен за града. Чудесен първи мотоциклет, особено ако успеете да си намерите такъв втора ръка. 

 

7. Honda CB250

Кара се като колело и е почти толкова прост. А когато навъртите достатъчно километраж, може да инвестирате някой лев и да го превърнете в лош кафе рейсър. И да изкарате пари. 

 

6. Кawasaki Z650

От т.н. порода Universal Japanese Motorcycle (UJM), лесни за каране машини, с въздушно охлаждане, карбуратор, произвеждани през 70-те и 80-те. Какъвто и модел от тях да хванете, няма да сбъркате. 

 

5. Honda Grom

Мъничко бижу. Генерира едва 9 коня, но тежи колкото топче за пинг-понг. И не е скутер, а истински мотоциклет, макар и малък. Идеалната играчка за града. 

4. Kawasaki Ninja 250

Без да се борите с големите кубици на 1000-рките, ще карате Ninja! Изглежда яко, ще ви свикне с пистовото усещане, лек е и все пак върви. Супер пистарка за начинаещи. 

 

3. Suzuki SV650

Гол тип мотоциклет, не много мощен V2, но достатъчно за прилично движение. Удобна позиция, достъпна цена и лесен за модификации двигател, когато решите, че искате още. На снимката е модел 2016, но втора ръка има много изглодни варианти.

 

 

 

2. Honda CB300F

Да, моделът е нов, но ако поизчакате малко, може да си вземете каран екземпляр, който има всичко. Супер удобна позиция, достатъчно тяга, модерен двигател, нисък разход и ABS. И е надежден, като чугунен радиатор. 

 

1. Suzuki GS500

Не е красавец, нито най-добрия мотор на планетата, но е перфектен за първа машина. Евтин, лесен за поддръжка, послушен, не е 250-ка, но не е и мощна 600-ка. Златната среда за един начинаещ. 

Много практичен и интересен!