DriveTribe: новият сайт на Джеза, Хамънд и Мей получи $6,5 от 21th Century Fox. Защо?

  • DriveTribe: новият сайт на Джеза, Хамънд и Мей получи $6,5 от 21th Century Fox. Защо? DriveTribe: новият сайт на Джеза, Хамънд и Мей получи $6,5 от 21th Century Fox. Защо?

07 Sep 2016

И ние нямаме представа, но явно Fox виждат сериозен потенциал в екс-TopGear триото и техния нов сайт, който все още не е стартирал. Знаете, че Джеръми, Ричард и Джеймс вече снимат новото си предаване The Grand Tour, но може би не знаете за проекта DriveTribe.

Каква е идеята? Идеята се съдържа и в самото име, като Tribe означава племе. Сайтът ще представлява нещо като социална мрежа за автомобилни ентусиасти, които ще могат да се присъединяват към различни племена, водени от своеобразен „вожд“. Хмм... тази идея ни напомня за нещо, може би на... социалната част на DizzyRiders.bg? Да, нашата в концепция изключва вождовете, както и - за съжаление - милионите на Fox, но идеята е доооста сходна, поне от това което знаем за DT. Скоро и ние ще ви изненадаме с нещо ново, но за сега нека се върнем към момчетата, както ги наричаха в BBC.

Ta, това е което знаем – племена, базирани на различни автомобилни интереси, водени от водачи. Джезата ще предвожда племето „Alfa Male“, Ричард ще си има „Hammond’s Fob Jockeys”, а Мей - „Carbolics“. Разбира се, ще има още различни племена и лидери, като например „Sand Junkies“, с рали пилота Хари Хънт, „Noryaro“ водено от дрифтъра Алекси Смит и други. Дори вие самите може да кандидатствате за водач на племе (разбирайте свой собствен канал) в drietribe.com

Повече ще знаем тази есен, когато Fox ще се погрижи всички да разберат за какво става въпрос. Амбицията обаче е ясна и написана в сайта drivetribe.com „Ще се превърне в най-голямата автомобилна дигитална платформа“. Чакаме я с любопитство. 

Първородната Godzilla!