Най-довереният шофьор на Владимир Путин загина в катастрофа

  • Най-довереният шофьор на Владимир Путин загина в катастрофа Най-довереният шофьор на Владимир Путин загина в катастрофа

07 Sep 2016

Принципно избягваме да публикуваме новини с подобен фатален характер, още по-вече когато има политически нюанс. В случая обаче си позволяваме да го направим, за да послужи като напомняне, че нещата много лесно могат да се объркат необратимо, дори когато говорим за шофиране в града. Дори когато говорим за човек с огромен (при това професионален) опит зад волана, дори когато говорим за нов, голям и луксозен автомобил, със сериозен набор от системи за активна и пасивна безопасност.

Фаталният инцидент се случва на 2 септември, когато 69-годишният правителствен шофьор, чието име не се споменава, шофира BMW Серия 7, в посока центъра на Москва. Когато Mercedes CLS навлиза в насрещното и не удря челно правителствената лимузина. В момента на катастрофата в BMW-то не е имало други хора, освен един от най-доверените шофьори на Владимир Пуитн, с над 40 години опит в професията си.

Ударът е изключително силен, и въпреки редицата системи за безопасност и в двете коли, шофьорът на президента загива на място. Виновен за инцидента е шофьорът на Mercedes-а, срещу който е повдигнато обвинение.

Ясно е, че трябва да се внимава по пътищата, но понякога човек просто няма шанс да направи каквото и да било... 

Първородната Godzilla!