Bang & Olufsen за всички коли на Ford от догодина, Sony си отива. Плюс още няколко любопитни аудио факта, които не знаете

  • Bang & Olufsen за всички коли на Ford от догодина, Sony си отива. Плюс още няколко любопитни аудио факта, които не знаете

13 Sep 2016

Йеп, супер престижната датска саунд марка започва сътрудничество с детройтския гигант, като от догодина, вместо със Sony, колите на Ford ще се оборудват с B&O Play.

B&O Play е нова серия аудио решения на Bang & Olufsen (слушалки, говорители и т.н.), която е по-достъпна от традиционните хай енд продукти на марката с които сме свикнели. Тя е „ориентирана към по-младите хора“, като прилагането и в автомобили ще се случи за пръв път именно с Ford.

С подписването на тази сделка, Harman Internetional се превръща в един от най-големите доставчици за автомобилния сектор. В портфолиото от аудио марки на гиганта седят още имена, като AKG, JBL, Lexicon, Mark Levinson, Harman Kardon, Infinity и Revel. А от 2015 г. и мега престижната датска фирма Bang & Olufsen.

Според Ford, Harman ще снабдява марката с говорители и усилватели (B&O Play), като самата система SYNC 3 ще продължи да се доставя от Panasonic, а функционалността и ще остане непроменена. Йеп, това значи глобализация. И бас държим, че не знаехте, че Panasonic прави системата с която си говорите в новите коли Ford.

Първородната Godzilla!