Черната страна на една „зелена“ кола. Tesla Model S в брутално черно фолио. Галерия


23 Oct 2016

Tesla би следвало да бъде светла кола, зелена кола, поне с посланието, което дава  с еко поведението си, знаете. Въпреки това се предлага с 21-инчови джанти, доста готини, които надали се отразяват положително на разхода на ток. Който пък все още, до голяма степен, идва от източници, които все пак замърсяват природата.

Но, трябва да сме доста закостенели мозъци, за да се заядем с колата и компанията по този повод. Напротив, ние сме супер фенове на Tesla, особено на Model S, и смятаме, че Илон заслужава огромно уважение за това, което прави.

В случая ползваме „черната същност,“ за да ви представим един Model S, облепен с черно фолио, гарниран с червени детайли. Резултатът е впечатляващо приятен и поредно доказателство, че една „електричка“ може да изглежда доста яко. Освен това, конкретната кола е от версията P100D, която е най-мощната и бърза Tesla евър, с ускорение до сто за под 3 секунди. Около тази кола има още няколко яки цифри.

За какви цифри говорим? Ами, Tesla посочват 2,5 сек за ускорение от 0-60 мили в час, което означава 2,5 сек от място до 96 км/ч. Кооооето пък значи, че класическият евро спринт 0-100 ще се случва за около 2,7 сек или с 0,3 по-бързо, отколкото бяга досегашната най-Tesla P90D. Доста добри цифри. Матово черна? Ще я вземем и такава.

Първородната Godzilla!