TechArt GTstreet R 991 Turbo Mk II може да ви отскубне лицето. Очакваме да вдига над 350 км/ч... Галерия


04 Nov 2016

Това може да се случи при спиране с брутално ефективните керамични спирачки. Или пък да ви забоде очните ябълки дълбоко в мозъка, защото TechArt GTstreet R 991 Turbo Mk II е топ изпълнението на немския тунер, базирано на топ изпълнението на немския производител Porsche. Тук говорим за най-911-ката във версия Turbo S, хваната от „техничарите“ и изпипана на максимум.

Немците разпространиха готините снимки от официалната рекламна сесия, но все още пазят в тайна данните на колата. Приемете обаче, че името GTstreet R е игра на думи, която казва „Аз съм състезателен автомобил от GT класа, но мога да се движа и по улиците“.

Виждаме брууутално аеро, масивен заден спойлер, дифузьор, всичко изпълнено или облечено в карбон, включително и четворната изпускателна система. Любопитен елемент са и отворите в предните калници, които познаваме от серийното GT3 RS, което обаче е атмосферна машина. Вътре не показват много, но достатъчно - сериен номер за всяко изпълнение и 5-точкови колани.

Данните? Тайна, само можем да гадаем, но последното подобно изпълнение на TechArt бе през 2011, когато показаха GTstreet RS, базирано на 997 GT2, кола със 720 коня и 900 Нм, която развива 352 км/ч... Тук? Тук имаме двойно предаване и заводски 580 коня, които със сигурност ще са увеличени до над 700. Чакаме официалното инфо и зяпаме зелената галерия с увиснали челюсти.

Много практичен и интересен!