V8 фетиш: Mercedes-Benz E 500 и Porsche 928. Две класики от близкото минало, с V8 мотори. Галерия и видео


08 Nov 2016

„Трябва да е V8. Трябва да го пробвате, за да разберете. Приятно е просто да карате наоколо, не много бързо. Достатъчно е да знаете, че мощността е там. Усещането е добро.“ Това са думите на щастливия Торфи Сигурьонсон, исландец, който има фетиш. V8 фетиш.

Фетиш, който задоволява с две доста интересни коли, Porsche 928 S4 и Mercedes-Benz E 500, автомобил които също е свързан с Porsche. Може и да не знаете, но всеки E 500 се е сглобявал ръчно, в продължение на 12 дни, като половината от работата се е извършвала именно от техниците на Porsche.

За разлика от Benz-a, който Торфи купува съвсем целенасочено от Ню Джърси, боядисаното в Speed Yellow 928 не е било предвидено. „Разглеждах из интернет, мисля че беше през 2009. Не планирах да си купувам 928, но видях това. Продаваше се, цената беше добра, и просто го купих.“

Начинът по който жълтото Porsche се вписва с извънземния пейзаж на Исландия е доста ефектен. А гледката на тези две коли една до друга, не може да остави равнодушен никои истински петролхед. Два олдскуул V8-ка, и двата с около 320 коня. Защо? Защото човек живее само веднъж.

„Опитвам се да не усложнявам живота си прекалено много. С този фетиш към колите. V8 фетиш... Но имаме само един живот, затова се опитвам да взема максимума от него...“

*хвърлете едно око и на „родния“ Merc E 500, който Carbon Motors прекроиха. Получило се е доста добре.

Много практичен и интересен!