Турска баня и гараж за Rolls-Royce Phantom. Частните самолети не са това, което бяха. Галерия

  • HA-420 HondaJet, струващ 8,3 млн. лв. Най-накрая, първите самолетчета на Honda са вече при своите клиенти, 30-ина години след началото на разработката... HA-420 HondaJet, струващ 8,3 млн. лв. Най-накрая, първите самолетчета на Honda са вече при своите клиенти, 30-ина години след началото на разработката...
  • Забавянето обаче си има своето обяснение: инженерите на Honda са започнали машината от нулата. Вижте двигателите: този тип монтаж няма да намерите никъде другаде, намалява вибрациите в самолета и разхода на гориво. Забавянето обаче си има своето обяснение: инженерите на Honda са започнали машината от нулата. Вижте двигателите: този тип монтаж няма да намерите никъде другаде, намалява вибрациите в самолета и разхода на гориво.
  • Gulfsteram G650ER, струващ 93 млн. лв. Класиката в супер луксозните персонални самолети. Освен това е и един от най-бързите и високо летящи самолети: G650ER се плъзга със скорост съвсем близка до тази на звука, а оперативната му височина е 15 000 метра. Gulfsteram G650ER, струващ 93 млн. лв. Класиката в супер луксозните персонални самолети. Освен това е и един от най-бързите и високо летящи самолети: G650ER се плъзга със скорост съвсем близка до тази на звука, а оперативната му височина е 15 000 метра.
  • Самолетчето побира осем човека и може да прелети от Хонконг до Ню Йорк или от Мелбърн до Ел Ей, без да спира. Или между всеки два града, разположени на не повече от 13 000 км един от друг. Самолетчето побира осем човека и може да прелети от Хонконг до Ню Йорк или от Мелбърн до Ел Ей, без да спира. Или между всеки два града, разположени на не повече от 13 000 км един от друг.
  • BBJ 787-8 VVIP, струващ 253 млн. лв. Топ продуктът на Boeing Business Jets, базиран на карбоновия  787 Dreamliner. Ако сте мултимилионер, който често пътува надалеч, това е вашата птичка. Може да седи във въздуха до 17 часа и да покрие 15 800 км с едно зареждане. BBJ 787-8 VVIP, струващ 253 млн. лв. Топ продуктът на Boeing Business Jets, базиран на карбоновия  787 Dreamliner. Ако сте мултимилионер, който често пътува надалеч, това е вашата птичка. Може да седи във въздуха до 17 часа и да покрие 15 800 км с едно зареждане.
  • Интериорът е изпипан с подове от истинско дърво, килимите са тъкани на ръка (имат и копринени вложки)„таваните“ са високи, в баните са облицовани с... мрамор. Като цяло изпълнението е ултра луксозно, така че да не се уморявате и след 15 хилки полет. Интериорът е изпипан с подове от истинско дърво, килимите са тъкани на ръка (имат и копринени вложки)„таваните“ са високи, в баните са облицовани с... мрамор. Като цяло изпълнението е ултра луксозно, така че да не се уморявате и след 15 хилки полет.
  • Самолетът на принц Ал-Уалид бин Талал (Boeing 747), струващ 397 млн. лв. Според „Форбс“ принцът на Саудитска Арабия е 41-мият човек по богатство в света, с едва 17,9 милиарда долара в банката. Заможност, която той не крие: в личния си „джъмбо“ има дори трон. Самолетът на принц Ал-Уалид бин Талал (Boeing 747), струващ 397 млн. лв. Според „Форбс“ принцът на Саудитска Арабия е 41-мият човек по богатство в света, с едва 17,9 милиарда долара в банката. Заможност, която той не крие: в личния си „джъмбо“ има дори трон.
  • Принцът бе и първият човек поръчал частен Airbus A380, който специфицира с турска баня и гараж за неговия Rolls-Royce Phantom. За съжаление обаче в последствие удари кризата и мега птичката така и не бе завършена. Жалко за човека... Принцът бе и първият човек поръчал частен Airbus A380, който специфицира с турска баня и гараж за неговия Rolls-Royce Phantom. За съжаление обаче в последствие удари кризата и мега птичката така и не бе завършена. Жалко за човека...

26 Nov 2016

Случвало ли ви се да летите в Economy Class, да се зарадвате, че стюардесата се задава с количката и тя да спре зад перденцата при Business Class седалките, а вие да я чакате прежаднели с въпросът „С какво по дяволите съм по-различен от онези там?“ Случвало се е на всеки, който лети с икономичен билет. Да не говорим за WizzAir и Rayanair, компании заради които обаче започнахме да обикаляме света. (Благодарим ви!)

Класовото разделение обаче е още по-брутално, когато погледнем към хората, който... не виждаме да си чекират багажа, защото ползват услугите на личните си пилоти и собствените си самолети. В който има турски бани и гаражи за Rolls… Представяме ви четири от най-ексклузивните частни самолети, съществуващи в момента.

Първородната Godzilla!