Честита Коледа и честит нов VW Golf R. Най-мощната версия стана още по-мощна. Галерия

  • Честита Коледа и честит нов VW Golf R. Най-мощната версия стана още по-мощна. Галерия

25 Dec 2016

Честит, особено на феновете на VW, а и на всички, които харесват хотхеч идеята, защото – каквото и да си говорим – Golf прави този фокус „Аз съм практичен, аз съм адски бърз“ най-добре. Или е един от най-добрите фокусници. Прави го с GTI, но най-добре с R версията си, която немците току-що освежиха. И направиха по-мощна.

2017 Volkswagen Golf R вече е точно толкова потентен, колкото и Audi S3, в което работи същия мотор. Двулитровата TFSI машина вече развива 310 коня (колкото и в GTI Clubsport, който обаче е само с предно), а 4MOTION системата функционира в тандем със 7-степенна DSG кутия, за сметка на старата „шестичка“. Ако предпочитате да ръчкате, колата идва със 6-степенна механика.

Как се отразяват тези 310 к.с. и 400 Нм (+20 Нм) на „коледния“ Golf R? Доста добре. VW твърдят, че ускорението от 0-100 км/ч вече става за 4,6 секунди, а ъпдейтът засяга и комби версията Variant. Ъпдейт има и в кабината, но Volkswagen още не са ни я показали.

Ако пък по някаква неясна за нас причина 4,6 до сто ви се струват мудни за Golf, винаги може да отделите едни 150 000 евро и да си вземете Oettinger VW Golf 500R, с неговите 3,4 (Преди което обаче да отидете да се прегледате). Кликнете на снимката под това изречение, след като разгледате галерията горе.

Първородната Godzilla!