В пресматериала на Volkswagen Golf GTI означението LED се повтаря 25 пъти. Галерия и инфо

  • Галерия от 10 снимки. Галерия от 10 снимки.

03 Feb 2017

В един момент останахме с впечатлението, че само джантите и ауспусите не са LED. В стоповете вече няма нито една крушка, всичко е... LED разбира се, още от най-евтиния GTI (който не е евтин), а опционално може да си поръчате LED фарове. Или да си карате с обикновени фарове с LED дневни светлини и да се радвате на пълнещата се с оранжево LED ивица в LED стоповете, която служи за мигачи. Много диоди, много нещо.

Иначе, фини промени има и по броните, праговете, а вътре колата е „дигитализирана“, както казват от Volkswagen. Нова инфотейнмънт система, управление с жестове, както и опционалният Active Info Display („дигиталния кокпит“ познат от Audi TT) с диагонал 12,3 инча, който иззема функциите на традиционните уреди пред шофьора. В контраст с дигитализацията е все така яката голф топка на лоста и карираните тапицерии.

Моторът остава същия: 2-литровият TSI, но вече е с 230 к.с., мощността на предходния GTI Performance Pack. Спринтът до 100 става за 6,4 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. С опционалната 6-степенна DSG скоростта пада с 2 км/ч, но пък ние я препоръчваме силно. Golf GTI, по-добър отвсякога.

Първородната Godzilla!