Почти по нашенски. Крадци отмъкнаха двигатели на стойност близо 4 милиона долара от фабрика на Land Rover.

  • Фабриката на Land Rover. Галерия 5 снимки Фабриката на Land Rover. Галерия 5 снимки

04 Feb 2017

Почти забавната история се разиграва преди по-малко от 2 дни във Великобритания и по-точно, във фабриката на Land Rover в Солихил. Там се произвеждат основните компоненти за Range Rover, Range Rover Sport, Discovery и Jaguar F-Pace.

Вечерта на 2-ри февруари, неизвестни апаши, вместо да празнуват този международен празник, отмъкват голям влекач от покрайнините на града. Най-спокойно подминават камерите на фабриката и влизат директно през главния вход. Без да губят време се насочват към поточната линия за двигатели, където е и складът за вече сглобените. Не е ясно къде е била охраната и имало ли е въобще такава. Според анонимен свидетел ремаркето е било „пълно до козирката с двигатели”. Най-интересното е, че джамбазите, след като направили първия си курс, съвсем спокойно се върнали и направили още едно кръгче - напазарували догоре.

Полицията в Солихил работи в тясно сътрудничество с ръководството на Land Rover, но засега без резултат. От компанията вече обявиха солидна награда за информация по случая. „Доброжелатели“ от автомобилните среди вече предричат сериозни забавания на доставките. Донякъде в рамките на шегата, донякъде не, в този случай съзираме балкански привкус, дано разбира се да грешим. Ще следим случая.

Първородната Godzilla!