Разглобяване на батериите на Tesla Model S. Доста интересно видео

  • Галерия от 8 снимки. Галерия от 8 снимки.

01 Mar 2017

Заглавието казва достатъчно за да ни накара да гледаме това видео. Tesla Motors не спират да настъпват в посока развитие на батериите, като техните автомобили са сред най-издръжливите по отношение на пробега, а енергийните им клетки с най-висока мощностна плътност. Последното поколение батерии „побира“ до 100 кВтч енергия, достатъчни за над 500 км пробег с едно зареждане.

В случая видеото е дело на американска компания на име EV West, която се занимава с най-различни „електрически неща“, като например превръщането на класическо Porsche 911 в електромобил. За целта EV West купуват батерийни клетки от коли Tesla и ги разглобява на индивидуални блокове. Което е доста интересно, а хората там очевидно го правят с доста опит.

И предпазливост, защото все пак говорим за електрически заряд с напрежение 400 волта. Иначе, подът на всяка Tesla е съставен от отделни 24-волтови блока, всеки съдържащ по 444 батерийни клетки. Ето за това колите им тежат по над два тона. Видеото наистина е доста яко. А как така Tesla си продава батериите? Ами, не ги продават Tesla, а застрахователните компании застраховали ударени автомобили, като тази тук долу (кликнете на снимката).

Първородната Godzilla!