Този Chevy Vette развива 800 к.с. и тежи 900 кг. Бруталната дрифт машина. Галерия и инфо

  • Галерия от 18 снимки. Галерия от 18 снимки.

12 Mar 2017

Реално общото с Corvette, какъвто го познаваме от Chevrolet, не е много. Даже в тази кола няма почти нищо от оригинала, освен че визуално прилича на C6-тица. И че се задвижва от LS3 V8, само че дооооста модифициран от Mast Motorsports. Агрегатът диша през Kinsler с осем карбонови „тела“, а скоростната кутия е монтирана на задната ос, за перфектен баланс на масите.

И както може да видите от снимките, конструкцията е тръбна, върху която са положени панели от кевларен композит. Вътре няма почти нищо, освен дигитален уред AiM, а зад него волан от Prodrive Japan и разбира се хидравлична ръчна. Така е решил Диаго Сайто, име което може би сте чували. Негови решения са всичките елементи по колата, в това число и ръчно завареният титениев ауспух, 6-буталните спирачки Wilwood отпред и останалата машинария.

Този брутален Vette е предназначен да се състезава в японските D1GP серии и е почти готов. Почти, защото все още има проблеми за изчистване. Камионът с гуми който виждате на снимката за съжаление не е бил употребен по време на тази фотосесия, поради технически причини. Но сме убедени, че скоро ще видим колата с вратите настрани, както и че е бъде страхотна.

Така го правят в Япония, в родината на този спорт. В Европа също се учим от тях, но понякога имаме малко по-различен подход, като Еймън Оливър например, който ползва стар C-Class. С 6-литров битурбо V12 мотор и 630 коня. Кикнете на колата за галерията и видеото.

  

Лукс от Китай!