С Defender през Америка. Историята на двама немски учители по английски

  • С Defender през Америка. Историята на двама немски учители по английски

09 Apr 2017

Джеси и Себастиан ‘Бас’ определено са хора, на които можем да завиждаме. Те са двойка учители по английски от Хамбург, която е решила да прекара отпуската си в пътешествие през Америка. И тук говорим за една година с кемперизиран LR Defender и местене на всеки два-три дни.

Попаднахме на тази история в Petrolicios.com и решихме да я споделим с вас, тъй като това е мечта почти на всеки, не е ли така? За съжаление не са много българите, който могат да си го позволят, нито като пари, нито като време, но това не ни пречи да помечтаем или да планираме нещо по-кратко.

Джес и Себастиан купуват колата от Бавария, с вече инсталиран разгъващ се покрив. Бас обаче не разбира нищо от коли и се учи в движение. Купува си най-различни инструменти и в хода година преди потеглянето започва да научава как се държи гаечен ключ. „Това е един от най-големите плюсове на това пътуване, че се научих да ремонтирам,“ казва Бас. „Изхарчих малко състояние за инструменти, но те ще продължат да ми служат и за напред“.

Колата се оказва в добро състояние, преоборудват интериора с нови шкафчета и други удобства, Бас мотира още един акумулатор, както и 100-ватов соларен панел. „Солънчевият колектор е особено готин, защото никога не оставаме без ток,“ казва Бас. Джес и Себастиан потеглят две години след покупката на колата, като годината преди заминаването е най-напрегната с организацията. Но двойката си разпределя отговорностите и всичко минава по план.

„Тя се погрижи за цялата логистика по транспорта на Defender-a до САЩ, както и за планирането на маршрута. Аз не съм пипал нищо по тази част, вместо това отговарях за това колата да работи“. Джес казва, че уреждането на транспорта на колата е не е бил труден и 19 дни след потеглянето на кораба от Европа Defneder е стоварен на пристанището в Балтимор. И оттам започва пътешествието.

Джес и Бас не прекарват по повече от два-три дни на едно място, единствено в Айдахо се налага да останат около 5 дни за смяна на кормилни накрайници и кардан. Ядат каквото си сготвят, като бордовия хладилник никога не остава без кашкавал и бира. На задната врата се инсталира барбекю, а когато не ядат двамата се занимават с най-различни хобита. „Винаги съм искал да се науча да стрелям с лък,“ казва Бас. Джес пък си купува китара и се учи да свири. „Никога не съм чела толкова много,“ казва тя. Пътешествието е и прекрасен „момент“ за книги. А вие бихте ли прекарали една година в Defender? Ние определено бихме, само че ако го направим, няма да има какво да четете на сайта.

А ако си търсите подходящо возило за едногодишното бягство от сивото ежедневие, може да заложите на Defender, на този Defender на Wild Fennec например, който струва 50 хил. евро (без... самия Deefender обаче, само преработката) и който се разгъва в мега кемпер за 43 секунди. Кликнете на него за материала.

 

Първородната Godzilla!