Тази автомобилна гора е едно от странните кътчета на нашата планета

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки
  • Нашият човек Александър Ботев е фотогеничен в Гората на бричките... Нашият човек Александър Ботев е фотогеничен в Гората на бричките...

23 Apr 2017

Чудатото и доста призрачно място се намира в щата Невада, САЩ. Снимките ни прати нашият специален агент в Лас Вегас Александър Ботев. Както може и да предположите, началото на тази автомобилна постмодернистична инсталация произлиза от една почти случайно издигната върху муцуната си кола. Годината е 2011. Зарибеният по графити и скулптури Чад Сорг вижда въпросната кола, докато си кара пикапа край селцето Голдфийлд, очевидно получило името си не от ръждясали четириколесни. Оказва се, че преобърнатата и забита в пясъка бричка не е резултат от катастрофа, а от преднамереното желание да създаде изкуство на някой си Марк Рипи. Рипи и Сорг се харесват и решават да разширят „гората” от забити в пясъка коли.

Днес в пустинята могат да се видят над 40 от тях, при това са добавени пикапи и дори автобуси, внимателно балансирани, сякаш някой гигантски Гъливер си е играл, след което рязко е загубил интерес да си прибере количките в кутията.

Както ще забележите при по-внимателно вглеждане, всяка от колите е внимателно изрисувана с различни мотиви – от геометрични шарки и драсканици до шаржове на политици.

Мястото няма входна такса и едва ли ще го откриете в туристическите брошури на хотелите. За повече инфо може да гугълнете International Car Forest of the Last Church. Шансът гората да се разрасне с още попълнения е малък, тъй като според клюките Рипи и Сорг се сбили на някакъв купон. За първия дори се говори, че е в затвора заради някаква афера с оръжие... Което още веднъж доказва хипократовата мъдрост Ars longa, vita brevis.

 

Първородната Godzilla!