Този Mercedes-Benz AMG ‘Hammer’ Т-model е 6-литрово комби с 381 к.с. направено само веднъж

  • Галерия от 9 снимки Галерия от 9 снимки

21 Jul 2018

Hammer, чукът, е понятие, което не остава равнодушен нито един фен на AMG. Комбинация от култовата визия и статус на Merc W124, комбинирана с V8 мотор с няколко различни версии и мощности, в зависимост дали става въпрос за европейския или американския пазар. Супер седан, който през 80-те е наказвал коли, като Porsche 911 и супер класика, която днес струва много пари.

А това, което виждате на снимките открихме в Petrolicious, комби изпълнение на „чукът“ на AMG, което – според малко хаотично написания материал – е произведено в една единствена бройка, тази. Под предния капак работи 6-литрвия M119 E60 V8 с 32 клапана, 381 к.с. и 580 Нм, а под задния са наместени още две седалки, превръщащи тази W124 в седем местен модел. Тоест, това е квадратно и супер здраво комби със 7 места (относително, двете седалчици стават само за деца, като при Tesla Model S), което е способно да вдигне 100 км/ч за около 5,7 сек и да развие 250 км/ч.

На снимките виждаме шито кожено табло, както и пробег от под 45 хил. км. Виждаме също, че въпреки калифорнийския номер на колата, таблото е в км/ч, а фаровете са в нормалното (за нас европейците) изпълнение, а не онези грозни щатски тела с допълнителни квадрати в тях. Тоест, автомобилът е европейско изпълнение, направено само веднъж, според petrolicious. Изключително много завиждаме на собственика и му пожелаваме да си го кара с кеф още дълги години.

САЩ и особено Калифорния е приютила още доста европейски класики, който не са много ясни на повечето хора там, внесени от ценители, който – освен всичко друго -, харесват и именно този факт. Факта, че карат нещо доста специално, без да се набиват на очи. Този T-model ни подсети за също калифорнийския “baby Hammer” 190E 3.2 AMG. Кликнете на тази култова W201-ца за нейната история.

 

 

Много практичен и интересен!