Колко струва LaFerrari всъщност? Появиха се актуални обяви по 10 млн. евро

  • Колко струва LaFerrari всъщност? Появиха се актуални обяви по 10 млн. евро

03 May 2017

Обикновено най-скъпите Ferrari-та са поне на няколко десетилетия. Оказва се обаче, че двама собственици на LaFerrari смятат, че още днес, в едва четвъртата година от появата на модела, могат да изкарат десет пъти повече, отколкото е струвало хибридното дванайсетцилиндрово чудовище през 2013. Да, в mobile.de се появиха тези две (цък и цък) обяви за LaFerrari (версията купе) за по 10 млн. евро едното. Епохална сума, като имате предвид, че и без това скъпото LaFerrari напуска фабриката в Маранело срещу чек от малко над милион евро.

Нека припомним, че купе версията на суперхибрида на Скудерията бе произведен в серия от 499 броя, към които впоследствие бе добавен още един единствен екземпляр – номер 500. Той се продаде на благотворителен търг в полза на пострадалите от земетресенията в Италия миналата година за колосалната сума от 6,4 млн. евро – и до днес най-високата цена, плащана за кола, произведена през ХХI век.

На този фон изглежда немислимо двете коли от галерията да намерят собственици срещу осемцифрена сума. Дори и като имате предвид, че червената е на едва 1700 км, а бялата е практически нова със своите 210 км пробег.

 

Лукс от Китай!