Пет от най-бързите и скъпи коли на „Нюрбургринг”. С видео и снимки

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.
  • Електрическа суперкола с 1360 к.с. Tesla изведнъж изглежда скучна. Електрическа суперкола с 1360 к.с. Tesla изведнъж изглежда скучна.
  • Много от колите въртят обиколките на Много от колите въртят обиколките на
  • Lambo Huracan Performante вече в истински съблазнителен цвят. Lambo Huracan Performante вече в истински съблазнителен цвят.
  • Porsche 918, каран на ръба по Porsche 918, каран на ръба по
  • GT-R Nismo вече е с 600 к.с. GT-R Nismo вече е с 600 к.с.
  • Най-бързата кола с предно е една истински бърза кола по Най-бързата кола с предно е една истински бърза кола по

17 May 2017

„Нюрбургринг”. Легендарно име, което автомобилните производители успешно излъскват от патината на времето, като използват бързите завои и наказващите бордюри, за да записват имената си със славни букви в историята. В този материал няма да говорим за най-бързите коли, обиколили пистата, а ще ви покажем видео, въпреки че ще ви покажем три от четирите най-добри.

По-скоро идеята ни е да ви покажем видео от обиколките с пет напълно различни типа суперспортни автомобили – актуалният рекордьор, който е напълно електрически, десетцилиндровото атмосферно Lambo Huracan, което защитава традиционния избор на двигател, хибридното Porsche 918 и две коли с времена над 7 минути, само за сравнение...

Nio EP9, 6:45.90

Новият герой на „Ринга” е китайска кола. И не става въпрос за поредната състезателна машина с регистрационни табели, а за съвсем нормална суперспортна кола. С изключение на това, че е електрическа. Времето на Nio е с около 6 секунди по-добро от това на Huracan Performante и с две по-добро от това на Radical SR8 LM. EP9 има 1360 електрически коня и когато доставките започнат ще струва 3,2 млн. лв.

 

Lamborghini Huracan Performante, 6:52.01

Най-бързата „нормална” кола на „Ринга”. Чудовището от Санта Агата има мощността на Murcielago, перфектна аеродинамика и много умело настроено шаси, благодарение на което е с 28 секунди по-бързо от стандартен Huracan.

 

Porsche 918 Spyder 6:57.00

Porsche докара трима различни пилоти на „Нюрбургринг”, връчи им версията Weissach на 918 Spyder и им каза – „карайте”. Един от тримата е вече 70-годишният Валтер Рьол, като никой от тях не записва обиколка над 7 минути. С кола, която тежи 1650 кг. Все още ли смятате термина „хибрид” за скучен?

 

Nissan GT-R Nismo, 7:08.68

Да, тази не е в топ 5, но само пуснете видеото и ще останете залепени за екрана. Чудовищното Nismo е най-нормалната кола, която може да се доближи толкова много до безумно скъпи и произведени в ограничени тиражи хипер машини. Двигателят е същият като в Nismo 2016 - версия с 600 к.с. на епичния V6, която носи означението VR38DETT. 

 

Honda Civic Type-R, 7:43.80

Спорът между VW, Seat и Honda за това кой прави най-бързата кола с предно взе да става смешен, но все пак нямаше как да пропуснем актуалния водач в него. Това е Type-R, който няма повод да се срамува дори от доказани величия като 911 GT3 RS и злепоставяйки коли като M4 и WRX STI.

 

Първородната Godzilla!