Рали „България“ 2017 започва утре, а в него ще кара и един от най-младите пилоти на страната ни, 17-годишният Виторио Попов

  • Виторио и баща му с новата Fiesta ST. Галерия 8 снимки Виторио и баща му с новата Fiesta ST. Галерия 8 снимки

18 May 2017

Обратното броене до старта на най-голямото автомобилно състезание в България, а именно рали „България“, вече e към края си, а ние от DizzyRiders.bg призоваваме всички фенове на моторни спортове, коли, мотори и изобщо хора с бензин в кръвта, които могат, да се насочат към гр. Варна в дните между 19 и 21 май, за да открием заедно началото на националния рали шампионат.

С церемониален старт пред катедралата на площад „Св. Кирил и Методий“ в петък от 20:30 ч. ще потеглят 54 екипажа, които ще нажежат асфалта на 12-те скоростни отсечки с обща дължина от 151,5 км.

Организаторите са се погрижили и за тези, които нямат възможност да пътуват между скоростните отсечки - в събота, от 19 ч., колоната от мощни състезателни автомобили ще трябва да се справи и с улиците на гр. Варна, където ще се проведе така наречения супер специален етап с дължина 3,68 км. Същият този етап ще премине през града и в неделя от 14:50 ч. Благодарение на споразумение между Българската федерация по автомобилен спорт и Турската федерация, ще имаме възможност да наблюдаваме 24 турски екипажа с едни от най-модерните рали автомобили в Европа.

Ние обаче искаме да насочим вниманието ви към най-младият пилот в надпреварата, Виторио Попов, който едва на 17 годишна възраст ще има не леката задача да се пребори с стабилна конкуренция от 13 автомобила в неговия клас RC4. Виторио започна кариерата си през миналата година на рали „Сибиу“ в Румъния, едва седмица след навършването на 16 годишна възраст. Със специално разрешение от Българската федерация по автомобилен спорт и без шофьорска книжка, той седна зад волана на неговата Opel Corsa B в клас RC4.

Интересен факт, е че състезателният автомобил на Виторио е със състезателен стаж почти колкото възрастта на самия Виторио и е дал старт в кариерата на 6 пилота и 7 навигатора. Само за една година, той вече има 7 състезания зад гърба си, както и става 4-ти в клас Junior в "Balkan Rally Trophy" през 2016 г. На рали „Сърбия“ и рали „Стари столици“ през 2016 се качва и зад волана на по-мощен и съвременен автомобил – Ford Fiesta ST EcoBoost, където печели две първи места в класа си и завладява публиката по трасетата с таланта си.  Навигатор на Виторио ще бъде неговият баща и ментор, д-р Христо Попов, който е национален шампион през 1991 г. със заводски подготвено Audi Quattro, а през 1997 г. става национален шампион в клас А/5.

В края на 2016 г. Виторио получи и специална награда от БФАС за успешен дебют в рали спорта, най-високата и трудна стъпка в моторните спортове, както и покана за участие в националния отбор за Европейския рали шампионат с автомобил от клас R2. За съжаление, липсата на достатъчно рекламодатели и средства осуетяват участието на Виторио в европейските ралита, но ние му пожелаваме успех в предстоящото рали „България“ и сме сигурни, че младият талант ще покаже най-доброто от себе си, а рекламодателите няма да закъснеят с възможността да бъдат представяни пред българската и европейска публика от един от най-младите пилоти в цяла Европа.

Всеки, който желае да участва заедно с Виторио, може да представи своя бизнес върху неговия състезателен автомобил по време на рали „България“ и по този начин да се отличи от конкуренцията си. Ще ви улесним и като ви дадем телефон за директна връзка с него - 0887 78 96 71. Тази страхотна възможност може да се осъществи до петък, 19 май до 20 ч.

Рали „България“ ви очаква, а какво по-хубаво от това да забравим за работа, да отидем на морето и да прекараме уикенда сред природата, наблюдавайки шоуто, което ще ни приготвят всичките 54 екипажи. Часовият график на отсечките може да вите, като кликенте тук, а повече информация на сайта на рали „България“ - http://rallybulgaria.com/  

Лукс от Китай!