‘The Cheetah’ от Lucky Custom е турбиниран Harley-Davidson с вилка от Honda и фар от Ford

  • Галерия от 11 снимки. Галерия от 11 снимки.

19 May 2017

Кръстен „Гепард“, това е Harely-Davidson с турбина, направен за гонки по солените езера. Изработката е дело на аржентиското студио Lucky Custom и по-точно на неговия основател Лукас Лайум. „Исках да направя нещо специално по повод 10-тата годишнина на ателието, но имах проблем и това бе, че разполагах само с двигател“.

Въпросният V2 е от Evolution серията на Harley от 80-те, като за него Лукас казва „Evo моторът е много надежден и добре сглобен, но е по-бавен от сценичната походка на Мис Вселена“. Затова аржентинецът и неговите хора пръсват двигателя, разпробиват го от 1340 куб. см на 1450 кубика, слагат му ковани бутала и му завинтват турбина. Супер.

Екипът няма рамка затова си правят сами такава, а вилката взимат от 60-тарска Honda Dream, която обаче укрепват за да издържи на натоварването. Резервоарът също е тяхна изработка, доста интересна при това: съдът е съставен от две части свързани с маркучи помежду си, като в едната е интегрирана и бензиновата помпа. Акумулаторът и масления филтър са поместени зад двигателя и прибрани в уребрени корпуси в цвета на рамката и резероара, за по-чиста визия.

Фарът? „Всичко бе супер, но сякаш липсваше завършващия елемент, който да обедини отделните компоненти. Нещата си дойдоха на мястото, когато попаднах на този фар от стар Ford от 1940-та година“. Що се отнася до колелата, те са масивни 23-ки обвити в гуми Avon. Доста интересен проект.

Първородната Godzilla!