20 епични снимки от 101-вото Инди 500

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.
  • Победителят Такума Сато, който досега не беше се класирал по-добре от 13-о място Победителят Такума Сато, който досега не беше се класирал по-добре от 13-о място
  • Бруталната катастрофа на Джей Хоуард и Скот Диксън, за щастие завършила с happy end Бруталната катастрофа на Джей Хоуард и Скот Диксън, за щастие завършила с happy end
  • Фернандо безспорно беше голямата звезда. Испанецът за кратко поведе колоната и имаше нелоши шансове за добро класиране, но двигателят му Honda го предаде отново. Фернандо безспорно беше голямата звезда. Испанецът за кратко поведе колоната и имаше нелоши шансове за добро класиране, но двигателят му Honda го предаде отново.
  • Победителят Сато завърши с преднина от 0,2 секунди Победителят Сато завърши с преднина от 0,2 секунди
  • Епични катастрофи не липсваха и в квалификацията. Епични катастрофи не липсваха и в квалификацията.
  • След удар с 370 км/ч Бурде оцеля със сравнително леки травми. След удар с 370 км/ч Бурде оцеля със сравнително леки травми.
  • Последните няколко кадъра са посветени на Алонсо. Нормално е, дори в Щатите, където не е много познат, той полуги голямо внимание. Последните няколко кадъра са посветени на Алонсо. Нормално е, дори в Щатите, където не е много познат, той полуги голямо внимание.

29 May 2017

Фернандо Алонсо не сбъдна тази си мечта. Но Такума Сато го направи. Японецът изпревари Елио Кастроневес пет обиколки преди финала на надпреварата и пресече финала на две десети от секундата пред съперника си в едно от най-епичните Инди 500 през последните години. Така поне ни казаха, защото не претендираме да сме гледали някое от предишните 100 издания. Но местните бяха екзалтирани.

„Нашето момче” Фернандо Алонсо отпадна от състезанието в 179 от общо 200 обиколки заради повреда на двигателя Honda. Не беше съвсем неочаквано, но донякъде се получи комично, като се има предвид, че испанецът избяга от Формула 1 за една неделя точно, за да кара кола с по-здрав мотор. Трябва да отбележим, че победителят Сато също разчиташе на двигателя на Honda. Все пак това бе дебютен Индикар за двукратния световен шампион във Формула 1 и той може да бъде доволен от постигнато. Фернандо стартира от пета позиция и се движеше в челните редици през цялото време, като дори в един момент водеше колоната.

Състезанието бе белязано от множество катастрофи и рекорден брой различни водачи. Избрахме няколко силни кадъра, за да ви разкажем за малко познатото у нас Инди 500.

Лукс от Китай!